Vinohradnícka oblasť

Vinohradnícka oblasť je súvislé vymedzené územie väčšieho rozsahu tvorené vinohradníckymi rajónmi so špecifickými pôdno-klimatickými podmienkami vhodnými na pestovanie viniča. Na Slovensku je šesť vinohradníckych oblastí: Malokarpatská - 12 rajónov, 141 obcí, Južnoslovenská - 8 rajónov, 129 obcí, Nitrianska - 9 rajónov, 187 obcí, Stredoslovenská - 7 rajónov, 127 obcí, Východoslovenská vinohradnícka oblasť - 4 rajóny, 99 obcí a Tokaj - 7 obcí.

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
2 € 45 €
Skladom

Víno má zlatú farbu so zeleným odleskom. Vo vôni aj v chuti dominujú citrusové tóny so stopou medu a lipového kvetu. Víno vyzrievalo 3 mesiace vo veľkom dubovom sude. Víno je vegánske a nízkohistamínové.
Skladom

Víno má výraznú rubínovú farbu. Ovocné vône čiernych ríbezlí a tmavého lesného ovocia sú typické pre malokarpatský Cabernet. Príjemná vôňa vanilky, čokolády a cédrového dreva vznikla 12 mesačným zrením v barikových sudoch. Chuť je plná, s príjemne štruktúrovanými tanínmi a dlhou dochuťou.
Skladom

Cabernet Sauvignon zo Suchého vrchu ovplýva vo svojej polosladkej podobe intenzívnou ružovou-karmínovou farbou. Má príjemnú ovocnú arómu s tónmi malín a listu čiernej ríbezle. Zaujme harmonickou sviežou chuťou a príjemnými kyselinami vybalansovanými so zvyškovým cukrom. Víno je vegánske a nízkohistamínové
Skladom

Cuvée 4 ŽIVLY vznikli asamblážou štyroch najlepších vín ročníka 2015, pričom boli použité odrody Pinot Noir, Alibernet, André a Cabernet Sauvignon. Víno má sýtu rubínovo-červenú farbu. V ovocnej vôni vynikajú tóny čerešní, vanilky, višní a horkej čokolády. V chuti sa spája jemná sladkosť, korenistosť a pekné triesloviny. Víno vyzrievalo 18 mesiacov v dubových sudoch a bude ďalej vyzrievať aj vo fľaši, čo len zvýrazní jeho krásnu zamatovú chuť.
Skladom

Víno má zlatožltú farbu, vôňa pripomína sušené marhule, tropické ovocie a med z lúčnych kvetov. Zrenie v sude pomohlo rozvinúť jeho elegantnú chuť podporenú malokarpatskými kyselinami. Vinič bol pestovaný spôsobom šetrným k prírode, hrozno bolo oberané ručne a víno je nízkohistamínové.
Skladom

Vyzretejšie víno s príjemnou dávkou herbality a korenistosti. Výborne sa hodí k jemným až stredne ťažkým úpravám jedál nabáze rýb, darov mora, hydiny či zeleniny. Pomyselná neutralita odrody v kombinácii s ideálnym vyvážením zvyškového cukru a kyselín robí z tohto vína výborného partnera.
Skladom

Vynikajúca odroda červených vín. Ponúkané víno je jemne zamatovej arómy a príjemnej trpkosti. Môžete v ňom postrehnúť chuť a vôňu čiernych ríbezlí, černíc a sušených sliviek. Zrením jeho kvalita narastá. Víno zrelo 10 mesiacov v 900-litrových dubových sudoch. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 23,5° NM.
Skladom

Vynikajúca odroda francúzskeho pôvodu. Má jemno ružovú farbu a príjemne vyvážené kyseliny. Podmaní si Vás sviežou ovocnou arómou so smotanovými tónmi. V chuti Vám ulahodia tóny jemnej čerstvej jahody či lesného ovocia. Cukornatosť pri zbere hrozna – 21,5 °NM.
Skladom

Víno je zelenožltej farby a podmanivej čerstvej citrusovo-korenistej vône s jemným nádychom jablka a hrušky. Chuť je harmóniou ovocných a korenistých tónov, zvýraznených sviežim obsahom kyselín. Zrelo až 5 mesiacov v 400 litrových dubových sudoch. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22,5 °NM.
Skladom

Elegantné víno s odtieňmi zelenožltej farby. Vonia zrejúcim tropickým ovocím. Aróma ovocia v kombinácii s kvetinovo-korenistým nádychom tvorí sviežu a príjemnú vôňu. Víno vyniká svojou jemnosťou, plnosťou a príjemnou medovo-chlebovou dochuťou. Cukornatosť pri zbere hrozna – 23,0 °NM.
Skladom

Extraktívny a svieži Sauvignon s jemným nádychom vône egreša a mäty. Chuť je popretkávaná žihľavovými tónmi s jemným agátovým charakterom. Víno je plné s harmóniou sviežich kyselín a zvyškového cukru. Cukornatosť pri zbere hrozna bola 19° NM.
Skladom

Sýto rubínový Alibernet prenikavej vône lesného ovocia, egrešu a jemného drevitého podtónu. Hladká plná chuť s tónmi čokolády a harmonickej triesloviny si získajú Vašu pozornosť.
Skladom

Víno má žltú farbu so zlatou iskrou. Výrazné ovocné tóny a svieža, vyvážená chuť podporená šťavnatými kyselinami sú typické pre túto odrodu spod Malých Karpát.
Skladom

Víno má krásnu rubínovočervenú farbu. Vo vôni nájdete odrodový buket skorých čerešní. V chuti rezonujú tóny kôstkového ovocia s peknými tanínmi. Víno vyzrievalo vo veľkých dubových sudoch po dobu 18 mesiacov.
Skladom

Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa, s decentnou odrodovou ovocnou vôňou, hlavne čerešní a sliviek. Chuť vína je šťavnato ovocná, s dominanciou kôstkového ovocia, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote  16-18 °C k prírodným úpravám červeného mäsa, najlepšie k steaku zo srnčieho chrbta s demiglasse so zeleným korením a kuriatkami, taktiež k tvrdým syrom.
Skladom

Víno žltej farby zlatistého odtieňa, s príťažlivou ovocnou vôňou hrušky a vyzretých ringlôt. V chuti je víno bohato medovo-ovocné s pikantnosťou a elegantnou ovocno-korenistou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 10 – 12 °C  k rôznym úpravám morských živočíchov s výraznou chuťou, najlepšie k sépii a kalamárom grilovaným na drevenom uhlí, k rizotu zo sépií s rozmarínom, ďalej k prírodnej úprave lososa a teľacieho mäsa a k bielym syrom
Skladom

Skladom

V rukách držíte pokračovanie prestížnej série vín 4 ŽIVLY. Unikátna asambláž vín Pinot Blanc, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky a Pinot Gris zrela 6 mesiacov v dubovom sude.
Skladom

Víno má typickú tmavofialovú atramentovú farbu. Očarí Vás výrazná vôňa a mohutná štruktúra chuti spolu s pevnými trieslovinami. 18 mesačné vyzrievanie v barikových sudoch dodalo vínu eleganciu, harmóniu a potenciál.
Skladom

Rubínovočervený farebný odtieň, ovocná a stredne plná vôňa májových čerešní prezrádza odrodový charakter frankovky. Vyvážená chuť s primeraným obsahom kyselín, hladkými tanínmi a ovocnou koncovkou dotvára celkový prejav. Víno zrelo 10 mesiacov v nových aj starších barikových sudoch.
Skladom

Farba vína je sýta, zlatožltá. Vo vôni sa prelínajú ovocné tóny tropického ovocia so stopou orieškov. Krásnu bohatú a plnú chuť víno získalo 6 mesačným vyzrievaním metódou sur-lie. Víno je vegánske a nízkohistamínové.
Skladom

Víno vyzrievalo 6 mesiacov v sudoch z agátového dreva. Farba vína je sýta, zlatožltá. Typickú odrodovú korenistosť dopĺňa široká škála ovocných tónov. Víno je vegánske, nízkohistamínové a fermentovalo spontánne bez pridania komerčných kvasiniek.
Skladom

Farba vína je žlto-zelená. Vo vôni prevládajú ovocné tóny bieleho grepu a čiernej ríbezle s herbálnou stopou krušpánu a žihľavy. Chuť je živá so sviežimi kyselinami. Víno je vegánske a nízkohistamínové.
Skladom

Na Slovensku druhá najpestovanejšia biela odroda. Sú pre ňu typické nižšie cukry a vyššie kyseliny. Tie predurčujú víno tejto odrody ku kvalite i v staršom veku. Rozkvitnutá lúka a citrusové tóny dávajú vínu krásnu sviežosť a kyselinky zase plnosť.